Reţete: Salată de curcan

De Ileana,

Ingrediente

  • 2 bucati gogoşari în oţet
  • sare, piper
  • muştar
  • 200 ml ulei
  • 6 bucati ouă
  • 3 bucati gogoşari în oţet
  • 7 bucati castraveţi în oţet
  • 6 bucati morcovi
  • 7 bucati cartofi
  • 1 bucata piept de curcan
  • maioneză

Mod De Preparare

1. Se pune pieptul de curcan la fiert, se spumează, după care se adaugă morcovii şi cartofii întregi.
2. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă. Când sunt gata, se scot şi se lasă să se răcească.
3. Se taie castraveţii, gogoşarii, morcovii şi cartofii cubuleţe. La fel se taie şi carnea.
4. Peste amestecul de legume şi carne se pune un sfert din cantitatea de maioneză obţinută din
4 gălbenuşuri fierte, 2 crude şi
200 ml ulei.
5. Se adaugă muştar, sare şi piper şi se amestecă bine.
6. Se aşază pe un platou sub formă de inimioare.
7. Se ornează cu gogoşari tăiaţi mărunt şi se decorează cu maioneză.

Evaluează
Trucuri culinare

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi