Reţete: Şniţel de curcan, cu roşii şi mozzarella

Retetă Reţete: Şniţel de curcan, cu roşii şi mozzarella

De Ileana,

Ingrediente

  • 4 bucata tulpini de praz
  • 300 g ciuperci
  • 6 bucata roşii
  • 4 bucata şniţele de curcan
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 150 g smântână
  • 1 lingurita cimbru şi rozmarin
  • 150 ml supă de legume
  • 250 g mozzarella
  • frunze busuioc decor

Mod De Preparare

► Prazul se spală şi se taie fâşii groase. Ciupercile se taie rondele. Roşiile se opăresc câteva secunde în apă fiartă, se scot şi se taie bucăţele. Bucăţile de şniţel se dau cu sare şi piper.
► Se încinge uleiul într-o tigaie. Se lasă la călit, la foc mic, prazul şi ciupercile, cca 8 – 10 minute, amestecând.
► Se pun într-o tavă de copt bucăţile de şniţel, peste care se toarnă cei 150 ml de   supă de legume (instant) şi legumele călite. Smântâna se amestecă cu restul de supă, apoi cu cimbrul şi rozmarinul. Compoziţia se toarnă uniform în tavă. Mozarella se taie feliuţe subţiri şi se aşază deasupra.
► Se lasă la cuptor, cca 30 de minute, la 180º C.
►Se decorează cu frunzuliţe de busuioc proaspăt.

Evaluează
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma