Reţete: Tăiţei cu pui şi caju

De Ileana,

Ingrediente

  • 400 g tăiţei
  • 500 g piept de pui
  • 75 g unt sărat
  • 2-3 lingurite ulei de măsline
  • 1 legatura ceapă
  • 100 g caju
  • boia dulce
  • cimbru uscat
  • sare

Mod De Preparare

► Preparare:
1. Se pun tăieţeii să fiarbă în apă cu sare. Se scot în sită și se dau sub jet de apă rece.
2. Se topește untul și se pune peste tăieţei. Separat, se taie mărunt trei fire de ceapă și se călesc în unt. Se lasă doar cât să se înmoaie.
3. Între timp, se spală pieptul de pui, se taie cubulețe, care se condimentează cu sare și boia și se prăjesc la foc potrivit. Cu 10 minute înainte se adaugă caju și se mai lasă până capătă o crustă aurie.
4. Tăiețeii se amestecă cu puiul rumenit şi firele de ceapă.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!