Învaţă să prepari un risotto cu fasole delicios şi tipic italian.
Mod de preparare:
1. Fasolea se trece sub un jet de apă şi se lasă la scurs.
2. Într-o cratiţă se pun uleiul şi untul şi după ce se topesc, se pune ceapa tăiată rondele la călit. După ce s-a înmuiat, se pun orezul şi morcovul tăiat rondele fine şi se lasă să se înmoaie aproximativ un minut. Se toarnă vinul alb şi un polonic de supă caldă şi se lasă să se evapore.
3. Se adaugă fasolea din care se opreşte o lingură pentru servit, apoi încă un polonic de supă. Se lasă să se evapore, amestecând mereu şi se adaugă din nou supă. Se procedează aşa până la terminarea supei. Se potriveşte de sare şi piper şi, dacă orezul este fiert, se trage cratiţa de pe foc.
4. Se aduce la masă cu pătrunjel tocat şi fasolea păstrată aşezată deasupra.