Rapidă, mătăsoasă, crocantă și de neuitat. Așa poți caracteriza, pe scurt, prăjitura Robert Redford. De ce și-a primit acest desert minunat numele după unul dintre cei mai mari actori și regizori ai tuturor timpurilor? Asta încă ne întrebăm și noi…
Contează că e irezistibilă și nesperat de ușoară. Să o facem, deci!
Combină alunele/nucile pisate cu făina și untul topit într-un vas mediu.
Unge cu unt o tavă și apoi pune, uniformizând cu o spatulă, aluatul mai devreme făcut. Dă la cuptor timp de 12 minute, apoi scoate și lasă la răcit.
Pentru primul strat, amestecă brânza Philadelphia cu zahărul și frișca lichidă (nebătută, exact așa cum o cumpărați). Întinde amestecul obținut cu o spatulă deasupra crustei răcite.
Fă fiecare budincă în parte, conform instrucțiunilor de pe pachet. Lasă-le să se răcească.
Pentru stratul al doilea amestecă budincile și întinde rezultatul cu o spatulă deasupra stratului cremos de brânză. Sau poți întinde fiecare strat de budincă pe rând (întâi cel de vanilie și apoi cel de ciocolată).
Peste stratul/straturile de budinci întinde restul de frișcă (menționat la Ingrediente/stratul al doilea).
Foto: 123rf.com