Roşii siciliene cu busuioc

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g roşii cherry
  • 1 plic piper
  • 1 legatura busuioc proaspăt
  • 200 ml oţet de vin
  • 2 pliculete sare
  • 40 g zahăr

Mod De Preparare

1. Se spală bine busuiocul, după care se lasă să se scurgă de apă.

2. Se amestecă oţetul de vin cu zahă- rul, sarea, piperul şi cu 200 ml de apă.

3. Se amestecă bine, până ce se topeşte zahărul.

4. Se spală roşiile, după care se opăresc în apă clocotită cu sare şi se decojesc.

5. Se aşază roşiile într-un borcan, se pun frunzele de busuioc şi se adaugă compoziţia de oţet de vin.

6. Se închide bine borcanul şi se lasă la marinat în jur de patru săptămâni.

Evaluează
Trucuri culinare

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.