Roşii umplute

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 roşii mari
  • 4 linguri seminţe de floarea-soarelui
  • 100 g brânză proaspătă
  • 50 g telemea de oaie
  • 1 lingura coajă de lămâie
  • 1 lingura pătrunjel verde
  • 1 fir de tarhon
  • busuioc pentru ornat

Mod De Preparare

1. Roşiile se spală şi se şterg. La fieca­re roşie se taie câte un căpăcel şi apoi se curăţă de miez cu ajutorul unei linguriţe. Se dau cu un praf de sare şi se lasă la scurs pe o farfurie.

2. Brânza proaspătă se pune într-un castron, se pasează şi se amestecă bine cu pătrunjelul şi tarhonul tocat mărunt, telemeaua rasă, coaja de lămâie şi seminţele decojite.

3. Se pune această compoziţie în roşiile curăţate şi se ornează cu busu­ioc proaspăt. Se acoperă cu căpăcelele tăiate din roşii şi se servesc imediat.

Evaluează
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare