Ruladă de carne

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru ruladă
  • 600 g pulpă de porc
  • sare
  • 300 g carne de vită
  • 200 g unt
  • 100 g miez de pâine înmuiat în lapte
  • piper alb şi negru măcinat
  • 400 g migdale
Pentru sos
  • 200 ml vin dulce
  • 2 linguri miere
  • 100 ml suc de mere
  • sare
  • piper boabe şi măcinat
  • cimbru proaspăt
  • 50 g unt

Mod De Preparare

  1. Se pune carnea tocată de vită şi porc într-un bol şi se amestecă cu sarea, piperul, o parte din migdalele măcinate şi restul de sâmburi de migdale, ouăle, untul moale şi miezul de pâine. Se frământă aproximativ 15 minute până se obţine o compoziţie bine legată.
  2. Se tapetează o formă de cozonac cu unt şi se toarnă compoziţia în tavă. Se aşază uniform şi se bagă în cuptorul încălzit.
  3. Separat, se topeşte untul, se pune vinul, mierea, sucul de mere, sarea, piperul măcinat şi boabe şi cimbru. Se dă în 2-3 clocote.
  4. Se lasă să se rumenească rulada, apoi se serveşte tăiată felii subţiri cu sos şi salată.
Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.