Ruladă fantezie

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg carne tocată
  • sare
  • piper
  • 1 legatura ceapă
  • 2 felii pâine
  • 50 ml lapte
Pentru umplutură
  • 3-4 ouă fierte
  • 8 felii şuncă presată
  • 2 ardei capia
  • cimbru uscat
Pentru garnitură
  • 6 cartofi
  • 2 cepe
  • 5 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2-3 linguri oţet
  • 50 g măsline
  • 1 legatura pătrunjel

Mod De Preparare

  1. Se pune carnea tocată într-un bol şi se amestecă cu ceapa călită în prealabil. Se condimentează cu sare, cimbru şi piper şi, spre sfârşit, se adaugă oul crud şi pâinea înmuiată în lapte.
  2. Compoziţia se frământă bine şi se întinde pe hârtie specială pentru copt. Se adaugă feliile de şuncă presată, fâşiile de ardei capia şi ouă­le fierte. Se rulează cu grijă şi se aşază într-o tavă de chec sau de cozonac, unsă cu ulei.
  3. Se bagă tava cu ruladă în cuptorul încins în prealabil şi se lasă la foc potrivit, să se rumenească.
  4. În acest timp, se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se lasă să se răcească, se curăţă şi se taie cubuleţe, ca pentru salată orientală.
  5. Salata se prepară cu ceapă tăiată feliuţe, sare, ulei, oţet şi măsline. Se amestecă toate ingredientele şi se serveşte ornată cu frunze de salată verde. După ce s-a copt rulada, se serveşte cu salata orientală şi se ornaează cu frunze de ceapă verde.
Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma