Ruladă cu alune

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 120 g zahăr
  • 1 lingura zeamă de lămâie
  • 120 g făină
  • 1 pachet praf de copt
  • 300 ml frişcă
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 120 g alune de pădure
  • 1 lingura miere de albine

Mod De Preparare

1. Se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă 60 g zahăr şi zeama de lămâie, şi se bat în continuare până se întăreşte spuma. Se adaugă gălbenuşurile şi făina amestecată cu praful de copt, amestecând uşor, de jos în sus. Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se coace 15 minute, la foc potrivit, în cuptorul bine încins.

2. Într-o tigaie încinsă se prăjesc alunele. Se curăţă de coajă, se toacă mărunt şi se amestecă cu mierea de albine.

3. Se răstoarnă blatul din tavă pe un şervet umed. Se curăţă de hârtie, apoi se întoarce şi se unge cu compoziţia de alune. Se rulează şi se pune la rece 1 – 2 ore. Când se serveşte, se ornează cu frişca bătută cu restul de zahăr şi zahăr vanilat.

Evaluează
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.