Ai mâncat până acum castane? Sunt aromate și dulcege. Mai mult de atât, fac o ruladă însiropată super!
1. Pentru aluat, se freaca ouale cu zaharul pâna ce se obține un aluat spumos. Se bat albusurile spuma si se pun peste crema de galbenus. Se pun alternativ faina cu amidonul, apoi laptele si se amesteca delicat.
2. Se toarna aluatul în tava de copt tapetata cu hârtie de copt si se lasa la cuptor 20 de minute. Se scoate pe un servet umed si se ruleaza.
3. Pentru crema, se încalzeste laptele. Galbenusurile se freaca cu zaharul pâna ce amestecul se albeste, se adauga faina, se amesteca si se toarna laptele cald. Se amesteca bine, se pune la foc si se lasa sa fiarba pâna ce devine o crema groasa. Se lasa sa se racoreasca într-un castron, se adauga piureul de castane decongelat si se amesteca bine.
4. Rulada se desface usor si se îmbiba cu siropul fiert din ingredientele menționate. Se umple cu crema la interior, se acopera cu restul cremei si cu din_ii furculi_ei se traseaza dungi asemanatoare scoar_ei unui copac. Se asaza si castanele glasate si se da la rece pentru 4 ore.