1. Se bat albuşurile cu 2 linguri de zahăr şi zahărul vanilat, până se topeşte tot zahărul şi se obţine o spumă densă, care nu se desprinde de pe tel.
2. Separat, se bat gălbenuşurile cu restul de zahăr, apoi se amestecă uşor cele două compoziţii, adăugând treptat şi făina cernută cu amidonul. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 7-8 minute.
3. Blatul copt se răstoarnă pe un şervet stropit cu apă, se curăţă de hârtia de copt şi se întoarce apoi, astfel încât partea de deasupra a blatului să fie tot sus. Dacă marginile blatului sunt puţin arse, se taie blatul de jur împrejur.
4. Pentru umplutură, cireşele se scurg de sirop şi se amestecă apoi cu nuca de cocos. Se toarnă imediat pe blatul copt şi se rulează atent. Se înfăşoară rulada într-o hârtie şi se lasă la frigider minim o oră. Pentru ornat, se stropeşte rulada cu siropul din dulceaţă şi se tapetează cu nuca de cocos. Se împachetează din nou, se păstrează la rece o oră şi după aceea se poate servi.