Ruladă cu frişcă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 ml smântână pentru frişcă
  • 120 g zahăr pudră
  • 2 pachete zahăr vanilat
  • 3 linguri cacao
  • 6 ouă
  • 20 g unt
  • 1 lingura zahăr pudră pentru frişcă
  • 1 lingurita cacao pentru ornat

Mod De Preparare

1. Se încălzeşte cuptorul. Se bat gălbenuşurile cu zahărul şi 1 pachet zahăr vanilat, până se topeşte tot zahărul. Se adaugă cacaoa şi se amestecă uşor cu albuşurile bătute spumă.

2. Într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt (unsă cu unt) se toarnă aluatul şi se întinde uniform. Se pune în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit 12 minute.

3. Între timp, se bate frişca până nu mai cade de pe tel şi apoi se adaugă o lingură zahăr pudră şi 1 pachet zahăr vanilat. Se bate în continuare încă 1-2 minute şi se pune la rece.

4. Se scoate tava din cuptor, se lasă puţin să se răcească, se răstoarnă blatul pe un şervet umed şi se curăţă de hârtie. Se întoarce, se umple cu frişcă şi se rulează. Se lasă la rece ce puţin 6 ore, apoi se pudrează cu cacao şi se poate servi.

Evaluează
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.