1. Fructele uscate se pun într-un castron şi peste ele se toarnă 200 ml de apă caldă. Se lasă jumătate de oră la înmuiat, apoi se scurg de apă. Migdalele şi nucile se taie bucăţi.
2. Făina se amestecă cu anasonul, iar în mijloc se toarnă maiaua de drojdie, făcută cu apă călduţă. Se presară deasupra făină, se acoperă şi se lasă la cald 15 minute.
3. Mierea se toarnă peste făină, se presară scorţişoara şi se frământă cu 200 ml de apă călduţă. Aluatul se lasă să crească 45 de minute. Se adaugă apoi şi fructele tăiate cubuleţe. Se mai lasă să crească 30 de minute.
4. Aluatul se împarte în două, se pune în tăvi, se ornează cu migdale şi se coace la foc mediu, 50 de minute. Se scot ruladele pe un grătar şi se lasă 4 zile înainte de a fi consumate.