Ruladă cu ou şi spanac

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g aluat franţuzesc
  • 1 ou pentru uns
  • cimbru pentru ornat
Pentru umplutură
  • 400 g spanac fiert
  • 2 legaturi ceapă verde
  • 200 g muşchi de porc
  • 6 ouă
  • sare
  • 150 g caşcaval sau brânză mozzarella

Mod De Preparare

1. Se scoate aluatul să se dezgheţe la temperatura camerei şi se pun trei ouă să fiarbă.
2. Separat, se rade caşcavalul. Se taie muşchiul de porc şi se căleşte în uleiul încins împreună cu ceapa şi spanacul. După ce au scăzut, se lasă să se răcească la temperatura camerei.
3. În această compoziţie se adaugă ouăle crude şi caşcavalul. Se întinde foaia şi se umple cu toată compoziţia.
4. Se ornează cu ouăle tari astfel încât, atunci când se va tăia, să aibă un aspect plăcut. Se rulează cu atenţie să nu rămână goluri, se strânge la capete, se unge cu ou bătut, se presară cimbru şi se bagă în cuptor. Se ornează cu diferite ierburi aromatice. Se serveşte cu salată de roşii.

Evaluează
Trucuri culinare

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)