1. Cârnaţii se pun într-o tigaie cu ulei şi se prăjesc câte 5-6 minute pe fiecare parte. Se lasă apoi la scurs pe o hârtie absorbantă şi se curăţă de pieliţă.
2. Separat, într-o tigaie cu unt se pune un fir de praz tocat mărunt şi se căleşte. Se adaugă spanacul şi se lasă să fiarbă înăbuşit, aproximativ 10 minute. Se condimentează după gust cu sare, piper şi salvie şi se lasă deoparte să se răcească.
3. Carnea se taie subţire şi se bate cu ciocanul de şniţele să se aplatizeze. Se condimentează cu sare, piper şi cimbru pe ambele feţe şi se lasă deo parte 5 minute.
4. Se întinde spanacul pe bucata de carne, iar pe mijloc se pune cârnatul. Se rulează strâns şi se leagă cu aţă să nu se desfacă şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei. Se adaugă celălalt fir de praz tocat mărunt, morcovul tăiat cubuleţe şi vinul îndoit cu apă. Se coace 50-60 minute şi se stropeşte din când în când cu sosul din tavă, să nu se usuce.