Ruladă de cacao cu vişine

Ruladă de cacao cu vişine

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru foaie
  • 4 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri făină
Pentru cremă
  • 3 ouă
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahăr
  • 2 linguri făină
  • 200 g unt
  • 300 g vişine

Mod De Preparare

1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat albuşurile spumă cu zahărul, se pun gălbenuşurile cu puţină sare, apoi făina şi cacaua amestecându-se încet. Se bagă la cuptor şi se lasă 30 de minute la foc potrivit.

2. Se pun într-o cratiţă zahărul, făina şi laptele şi se pun la fiert până se formează o cremă. Se lasă la răcit şi, între timp, se mixează untul cu două linguriţe de coniac, apoi se adaugă crema răcită şi se încorporează totul.

3. După ce s-a răcit, se întinde crema şi se presară vişinele, din loc în loc. Se mai păstrează puţină cremă pentru exterior şi se ornează cu vişine proaspete sau cireşe confiate şi ciocolată rasă.

Evaluează
Alte rețete