Vrei să prepari carnea de porc într-un mod inedit? Încearcă această reţetă de ruladă cu carne!
1. Ceapa se curaţa, se spala si se toaca foarte fin. La fel se procedeaza si cu mararul si patrunjelul. Separat, pulpa de porc se trece prin masina de tocat, folosind o sita cu gauri cât mai mici.
2. Carnea tocata se pune într-un castron, se adauga ouale, ceapa, verdeaţa si sarea, piperul, cimbrul, boiaua dulce si usturoiul pisat si se amesteca bine, pâna se încorporeaza toate ingredientele.
3. Pe masa de lucru se pune hârtie de copt, se asaza fâsiile de bacon care se împletesc astfel încât sa se formeze o foaie (pentru fiecare rulada se folosesc 6 fâsii de bacon), se întinde jumatate din umplutura de carne într- un strat cam de laţimea unui deget, se presara un strat de cascaval, dupa care se asaza doi cârnaciori proaspeţi, iar printre ei, fâsii de ardei capia copt. Se procedeaza la fel si pentru cea de-a doua rulada.
4. Se ruleaza cu grija cu ajutorul hârtiei de copt, dupa care se împacheteaza cât mai strâns în ea. Se înveleste apoi în folie de aluminiu, se asaza într-o tava cu puţin ulei si vin alb amestecat cu apa, cât sa cuprinda vasul cam de un deget. Tavile se dau la cuptor pentru 30-40 de minute, la foc moderat.
5. Când sunt aproape gata, se îndeparteaza de pe rulada învelisurile de staniol si hârtie numai de la suprafaţa. Se unge fiecare rulada cu sosul de miere, sos de soia si boia cu ajutorul unei pensule, si se introduc la cuptor pentru înca 10-15 minute, pâna ce se rumenesc frumos. Se lasa sa se raceasca în tava.