Ruladă de carne cu măsline

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 600 g piept de pui
  • 250 g carne de porc
  • 2 felii franzelă
  • 200 ml lapte
  • 1 ceapă
  • 1 lingura unt
  • 2 ouă
  • 100 g bacon
  • 80 g măsline
  • 1-2 lingurite verdeaţă uscată (cimbru, busuioc, rozmarin)
  • 2 linguri pesmet
  • ulei pentru uns tava
  • 200-250 ml supă de carne
  • sare
  • piper alb măcinat

Mod De Preparare

1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se toacă, folosind o sită mai deasă. Se adaugă ceapa călită în unt, franzela tăiată cubuleţe, înmuiată în lapte, ouăle, baconul tăiat cubuleţe, verdeaţa, o lingură de pesmet, o linguriţă rasă de sare şi piper.

2. Se amestecă bine, adăugând treptat supa puţin încălzită şi măslinele. Se pune într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu pesmet şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 50-55 de minute.

3. Se taie felii groase de 1-2 cm şi se serveşte cu garnitură de legume.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor