Ruladă de carne tocată

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g carne de vită tocată
  • 3 cepe roşii
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita măghiran uscat
  • 125 g unt
  • 3 ouă
Pentru sos
  • 2 linguri zahăr
  • ulei de măsline
  • 2 lingurite pastă de ardei
  • 1-2 lingurite bulion
  • 1 lingurita făină
  • 50 ml vin roşu
Pentru garnitură
  • fasole verde păstăi
  • 2-3 lingurite oţet balsamic
  • 1 legatura pătrunjel
  • 3-4 căţei usturoi

Mod De Preparare

1. Se pune carnea tocată într-un bol şi se frământă bine cu ouăle, untul moale, sarea, piperul, ceapa călită şi măghiranul. Se tapetează tava cu ulei şi cu pesmet şi se aranjează rulada în tavă. Se bagă în cuptorul încins.
2. Se toarnă uleiul într-un ibric, se lasă să se încingă şi se adaugă făina. Se stinge cu vinul şi apoi se adaugă zahărul, pasta de ardei şi de roşii şi se lasă să dea câteva minute în clocot. Se adaugă sarea şi piperul şi se opreşte focul. Sosul se toarnă peste rulada de carne şi se lasă în continuare la cuptor.
3. Se scoate rulada din cuptor, se lasă să se răcorească şi se feliază. Se serveşte cu fasolea verde fiartă şi condimentată cu oţet şi usturoi şi cu sosul dulce-acrişor.

Evaluează
Media Rating
1star1stargraygraygray 2 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă