Ruladă de cartofi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 70 g unt
  • 3-4 linguri pesmet (sau 2-3 linguri făină)
  • 3 ouă
  • sare
  • 300 g salam foarte uscat
  • cimbru şi busuioc uscat
  • 2 ouă pentru uns

Mod De Preparare

1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce s-au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească, apoi se curăţă de coajă.

2. Cartofii curăţaţi se zdrobesc cu blenderul sau cu un tel şi se amestecă cu sare, unt, ouă şi făină (sau pesmet). Compoziţia trebuie să aibă consistenţa unui aluat de pâine care să se întindă pe un prosop de bucătărie şi pe deasupra se aşază feliile de salam şi se presară cimbru şi busuioc.

3. Se rulează cu ajutorul prosopului, se unge cu ou bătut pe toată suprafaţa şi se bagă în cuptorul bine încins. După ce s-a rumenit, se scoate din cuptor, se lasă câteva minute să se răcească şi se serveşte cu diverse salate, de roşii, sfeclă sau salată verde.

Evaluează
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi