Ruladă de ciuperci

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • 200 g margarină
  • 200 g pesmet
  • 2 legaturi ceapă
  • 1 legatura mărar
  • 1 legatura pătrunjel
  • 200 g măsline fără sâmburi
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri ulei de măsline

Mod De Preparare

1. Se curăţă ciupercile de pieliţe şi se trec prin câteva jeturi de apă. După ce s-au scurs, se taie mărunt, împreună cu ceapa, şi se pun să se călească în uleiul de măsline, încins în prealabil.
2. După ce s-au călit, se amestecă cu verdeaţa tocată mărunt, cu pesmetul şi cu margarina şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.
3. Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt, se adaugă măslinele şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil.
4. Se lasă în cuptor aproximativ o oră şi, după ce s-a copt, se dă la rece. Rulada de ciuperci se serveşte la aperitiv, ornată cu salată verde şi fâşii de ardei roşu.

Evaluează
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.