Mielul este savuros şi poate fi preparat în nenumărate feluri. De data aceasta îţi ofer o idee nouă: ruladă de miel cu ierburi!
1. Carnea se curaţa şi se ajusteaza din cuţit pentru a putea sa o rulam egal. Verdeţurile se toaca marunt şi se amesteca cu jumatate din usturoiul zdrobit marunt, cu sare şi piper şi cu ulei de masline, astfel încât sa se obţina o pasta groasa de ierburi aromate.
2. Se freaca bine carnea pe o parte cu pasta obţinuta, se ruleaza pentru a obţine o rulada, se leaga cu aşa din loc în loc, astfel încât rulada sa se ţina bine şi sa fie de dimensiuni egale.
3. Se curaţa cartofii şi se taie rondele, se face un pat de cartofi în tava, se asezoneaza totul cu sare şi piper, se stropesc cartofii cu puţin ulei de masline şi se adauga restul de usturoi zdrobit peste cartofi si se aşaza rulada deasupra.
4. Se toarna un pahar cu apa peste cartofi, se acopera cu o folie de aluminiu şi se dau la cuptorul încins la 200-220°C timp de o ora, apoi se da jos folia şi se mai lasa la cuptorul încins la 150°C pentru 2 ore.