Ruladă de porc cu ciuperci

Retetă Ruladă de porc cu ciuperci

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g muşchi de porc
  • 1/2 cana vin alb
  • ulei de floarea–soarelui
  • 4 căţei usturoi
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1 ceapă
  • 400 g ciuperci
  • 1 legatura cimbru
  • 1 foaie plăcintă
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 1 ou

Mod De Preparare

1. Se pune muşchiul de porc la marinat cu o seară înainte, într-un sos făcut din 3 linguri de ulei, o jumătate de pahar de vin alb, 2 căţei de usturoi, sare, piper şi boia.
2. Se spală ciupercile, se curăţă şi se taie mărunt. La fel se procedează şi cu ceapa şi cu căţeii de usturoi.
3. Se pune puţin ulei de floarea-soarelui într-o tigaie şi se călesc ciupercile, ceapa şi usturoiul. Se prăjeşte până este aproape gata şi muşchiul de porc.
4. Se întinde foaia de plăcintă, se unge cu puţin ulei de măsline, după care se pune compoziţia de ciuperci.
5. Se aşază şi muşchiul de porc, după care se rulează. Se unge foaia cu oul bătut.
6. Se unge o tavă cu puţin ulei, se aşază rulada şi se dă la cuptor până în momentul în care se rumeneşte foaia.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă