Ruladă de porc cu garnitură de cartofi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru ruladă
  • 1 kg muşchi de porc
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 2 fire praz
  • piper şi rozmarin
  • 50 g unt
  • 1 ţelină
  • 2-3 linguri pesmet
  • sare
Pentru garnitură
  • cartofi
  • frunze anason
  • 1 legatura mărar

Mod De Preparare

1. Se desface muşchiul de porc într-o fâşie şi se bate cu ciocanul de şniţele. Se presară sare, piper şi rozmarin, se unge cu ulei, apoi se lasă la rece câteva minute.

2. Se taie prazul şi se rade ţelina pe răzătoarea mică. Legumele se călesc în ulei, se condimentează cu sare, piper şi rozmarin şi se întind pe bucata de muşchi. Se rulează şi se pune în tavă cu apă şi un pahar de vin alb.

3. Rulada se bagă în cuptorul încins şi, din când în când, se întoarce şi se mai toarnă apă. Se condimentează cu sare şi piper şi usturoi pisat.

4. Se pregăteşte garnitura. Se fierb cartofii şi se amestecă cu unt, sare şi mărar. Se scoate ru- lada şi se aşază pe un platou cu garnitura şi frunze de anason.

Evaluează
Trucuri culinare

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)