Ruladă de porc cu mere şi nuci

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in:

Ingrediente

  • 800 g muşchi de porc
  • sare
  • piper roşu şi negru
  • 4 mere
  • 250 g nuci coapte şi măcinat
  • 30 ml ulei de măsline
  • 1 legatura frunze de ţelină
  • 100 ml vin roşu demidulce
  • 2 cepe roşii mari
  • 1-2 crengute rozmarin
  • boia dulce şi iute
  • 100 g pesmet alb

Mod De Preparare

1. Se trece muşchiul de porc printr-un jet de apă rece, se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant şi se desface cu un cuţit. Ca să fie fraged, se bate câteva minute cu ciocanul de şniţel şi apoi se unge cu ulei şi se condimen­tează cu sare, piper, boia.

2. Se stropeşte cu vinul roşu, cu restul de ulei şi se lasă câteva ore în frigider, la fezandat. Între timp, se curăţă, se  spală ceapa roşie şi se taie solzişori. Se freacă cu un praf de sare şi se lasă 2-3 minute.

3. Separat, se curăţă merele, se dau pe răză- toarea mare, se scurg de zeamă. Sucul se păstrează şi se amestecă cu nucile pisate şi cu ceapa care, între timp, s-a călit cu pesmetul.

4. Se ia muşchiul de porc, se întinde pe planşetă, se presară puţin pesmet, se acoperă cu un strat de frunze de ţelină şi se întinde compoziţia. Se rulează, se pune în tavă, se toarnă sosul de vin şi sucul de mere şi se bagă la cuptor.

5. Se serveşte cu sosul de vin şi salată de ţelină.