1. Se curăţă şi se spală ceapa. Se taie solzişori şi se căleşte 3-4 minute în puţin ulei. Apoi se condimentează cu sare, boia şi piper şi se lasă să se răcească.
2. Separat, se pune carnea tocată într-un bol, se adaugă miezul de pâine înmuiat în lapte călduţ, untul moale, ouăle, ceapa călită şi condimentele. Se amestecă bine.
3. Se tapetează o tavă de cozonac cu hârtie specială de copt şi se toarnă compoziţia. Se întinde uniform şi se dă la cuptor, la foc mic.
4. În acest timp, se curăţă usturoiul, se pisează şi se căleşte în puţin ulei, se adaugă ardeii iuţi tăiaţi mărunt şi se călesc împreună. Se toarnă piureul de roşii, se pun condimentele, după gust, şi se lasă să scadă la foc mic. După ce s-a copt rulada, se feliază şi se serveşte cu sosul picant.