Ruladă de pui

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g carne tocată de pui
  • 3 linguri pesmet fin
  • 2 ouă
  • 1 morcov
  • 1 ceapă mică
  • 2 ardei graşi, roşu şi portocaliu
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 fir de ţelină
  • 2 linguri ulei
  • sare şi piper

Mod De Preparare

Seamănă mai degrabă cu drobul la consistenţă, însă este mult mai uşoară pentru ficatul tău rulada de pui. Şi poate fi atât garnitură, cât şi fel principal:

1. Într-un vas, se amestecă pesmetul şi carnea de pui. În robot, se pun ceapa tăiată în patru, morcovul tăiat rondele, ardeii graşi fără seminţe, cotoare şi filamente, ţelina, cu tot cu frunze.

2. Se mărunţesc bine toate legumele şi apoi se amestecă în carnea tocată și usturoiul zdrobit. Se adaugă ouăle, se potriveşte de sare şi piper.

3. Forma de copt se unge cu ulei, iar amestecul de carne se pune într-o folie de plastic umezită cu apă. Se pune compoziţia şi se rulează un pic pentru a-i da o formă. Apoi, se desface şi se aşază cu grijă în tavă.

4. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru o oră. Apoi, se scoate folia şi se mai coace 15 minute (sau mai mult), până ce rulada se rumeneşte frumos. Se lasă să se răcorească în tavă şi apoi se taie şi se serveşte.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.