1. Untul tăiat cubuleţe se topeşte. Se adaugă spanacul tocat mărunt şi făina şi se amestecă până se leagă. Se stinge cu laptele călduţ adăugat puţin câte puţin şi se amestecă bine. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească, apoi se adaugă gălbenuşurile, albuşurile bătute spumă, un praf de sare şi piper.
2. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, aproximativ 25 de minute. După 15 minute focul se reduce la mijlociu.
3. Între timp, se pregăteşte crema. Brânza proaspătă se pasează şi se amestecă cu telemeaua rasă şi parmezanul. Se adaugă ardeiul gras tăiat cubuleţe şi condimente după gust.
4. Blatul copt se scoate din cuptor şi se desprinde imediat de pe hârtia de copt. Se pune pe un şervet uscat, apoi se întinde compoziţia de brânză şi se rulează atent. Când se răceşte, se taie felii şi se serveşte la aperitiv.