Ruladă de viţel cu spanac

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1.2 kg muşchi de viţel
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă
  • 1 kg roşii (sau roşii în bulion)
  • 1 ardei gras verde
  • 1 kg spanac congelat
  • 50 g unt
  • 100 g caşcaval
  • 50 ml ulei
  • 100 ml vin alb

Mod De Preparare

1. Muşchiul se spală, se usucă şi se taie pentru a putea fi umplut. Se bate cu ciocanul de şniţel să se aplatizeze şi se condimentează cu sare şi piper. Se lasă la rece 30 minute.

2. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte în unt încins. Se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 2 – 3 minute. Se adaugă spanacul tocat, ardeiul gras şi 2 roşii tăiate cubuleţe. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă până dispare toată apă din tigaie. Se ia de pe foc, iar când se răceşte se amestecă cu caşcavalul ras.

3. Se umple muşchiul cu jumătate din compoziţie, apoi se rulează şi se leagă cu aţă. Se pune într-o tavă cu ulei şi vin îndoit cu apă, apoi se coace în cuptorul încins, 70-75 minute. Se serveşte tăiată felii cu garnitură de roşii umplute cu restul de spanac.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor