1. Se spală muşchiul şi apoi se taie astfel încât să se poată umple. Se presează cu sucitorul, se unge cu ulei şi se înfăşoară în folie de plastic. Se lasă la rece 30 de minute.
2. Între timp, se alege orezul, se spală şi se pune la fiert în 800 ml apă. După ce a început să se umfle, se adaugă untul, boiaua iute, nucşoara, sarea, piperul şi se bagă la cuptor.
3. Se scoate carnea de la rece, se întinde şi se umple cu orez. Se rulează, se strânge la capete, se prinde cu scobitori şi se aranjează în tavă. Se stropeşte cu ulei şi vin.
4. Pe deasupra, se pun condimentele, se presară sare grunjoasă şi se bagă la cuptor. Se lasă la 200˚C şi se stropeşte din când în când cu sosul din tavă. Spre sfârşit, se adaugă usturoiul feliat şi se opreşte cuptorul. Se serveşte cu legume fierte sau cu salate de crudităţi şi se ornează cu busuioc proaspăt.