1. Se pune margarina într-un bol şi se amestecă cu zahărul pudră. Se adaugă un praf de sare, zahărul vanilat, apa minerală şi, la sfârşit, făina cernută. Aluatul se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt. Se lasă 30 de minute la 180°C.
2. Separat, se prepară crema de ciocolată. Se cerne făina, se adaugă zahărul pudră, vanilia, coaja de portocală şi laptele fierbinte. Se omogenizează ingredientele şi se pun să fiarbă. După ce au căpătat consistenţa unei ciulamale, se lasă la rece.
3. Margarina se amestecă separat cu romul, cu nucile măcinate şi se adaugă treptat compoziţia fiartă. La sfârşit, se adaugă cacaua.
4. Se pune frişca într-un bol şi se bate. Portocala se taie fâşii iar ciocolata de menaj se topeşte pentru ornat.
5. După ce s-a copt foaia, se scoate, se rulează uşor să nu se rupă şi se lasă să se răcească. Se desface hârtia cu atenţie şi, jumătate se umple cu crema de ciocolată iar cealaltă jumătate cu frişca vegetală. Se ornează cu pelteaua de portocale, cu ciocolată de menaj, cu felii de portocale şi frunzuliţe de mentă.