Ruladă marmorată

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g muşchi de vită
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 ardei graşi roşii
  • 200 g ciuperci
  • 2 ouă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 legatura mărar
  • 1 legatura pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Muşchiul de vită se curăţă de pieliţe, se spală şi se bate ca pentru şniţele. Se sărează, se piperează şi se lasă deoparte.

2. Se spală, se curăţă şi se taie mărunt ceapa, ardeiul gras şi ciupercile. Se pun într-o tigaie de teflon cu puţină apă şi o lingură ulei de măsline. Se lasă să fiarbă înăbuşit 15 minute şi se dă la răcit.

3. Se bat ouăle şi se adaugă mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt.

4. Pe cotletul de vită se întinde un strat de legume, apoi se rulează şi se leagă cu aţă.

5. Rulada astfel obţinută, se aşază într-o tava cu puţină apă, se pune deasupra oul cu mărar şi pătrunjel şi se dă la cuptor, timp de 40 de minute.

6. Se taie rulada felii şi se serveşte cu salată de ardei copţi.

Evaluează
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi