1. Se ia pieptul de curcan, se curăţă, se spală și se taie cu un cuţit felii, care se bat cu ciocanul de șniţele.
2. Bucăţile de piept se aşază ca să se poată rula, se ung cu unt pe toată suprafaţa și se condimentează cu sare, boia, cimbru și busuioc măcinat. Se acoperă cu o folie și se lasă la rece.
3. Separat, se taie cașcavalul cubuleţe, cârnăciorii se taie feliuţe subţiri, iar măslinele se feliază.
4. Se scot bucăţile de carne de curcan, se așază pe hârtia de copt, se presară ingredientele şi pătrunjelul tăiat mărunt și se rulează. Se strâng la capete cu scobitori sau se leagă cu aţa de bucătărie. Rulada se aşază într-o tavă de cozonac și se stropește cu vinul dulce și puţin ulei. Se lasă în cuptor să se rumenească și apoi se servește ornată cu frunzuliţe de pătrunjel.