1. Muşchiul se spală bine, se curăţă de pieliţe şi se desface cu un cuţit, în aşa fel încât să poată fi rulat. Se bate cu ciocanul pentru şniţele, se condimentează cu sare, piper şi cimbru, se împachetează într-o folie alimentară şi dă la rece o oră.
2. Între timp, se pregăteşte umplutura. Se curăţă şi se spală bine legumele, apoi se taie bastonaşe, pe lung. Se scoate muşchiul de la frigider, se întinde şi se umple, pe lung, cu bastonaşele din legume. Se stropeşte cu puţin vin alb şi se rulează strâns. Se leagă cu o sfoară şi se pune în tava pentru friptură. Se adaugă puţină apă, foile de dafin, cimbru şi câteva boabe de piper, se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor, la foc potrivit.
3. După 30 de minute, se îndepărtează folia, se adaugă vinul şi se mai lasă cam 30-45 de minute, dar la foc mic. Din când în când, se stropeşte friptura cu sosul din tavă.
4. Pentru garnitură, se fierb legumele întregi, spălate şi curăţate în prealabil, în apă cu puţină sare sau concentrat de supă, cam 20 de minute. Se scot, se scurg, se curăţă şi se taie după bunul plac. Se stropesc cu ulei de măsline şi se amestecă cu mărarul tocat fin şi cu o linguriţă de tarhon.