1. Făina se amestecă cu apa în care s-a dizolvat sarea şi s-a pus uleiul şi oţetul. După ce s-au amestecat bine şi se obţine o cocă, se aşază pe o planşetă şi se frământă bine, până când aluatul devine elastic şi moale.
2. Pe masa unde urmează să se întindă foaia, se aşază o faţă de masă şi se presară cu făină. Se pune aluatul în mijloc şi se lasă să se odihnească 15 minute.
3. Se taie ceapa şi se pune la călit în tigaia unsă cu ulei. Se lasă câteva minute să se înmoaie şi apoi se dă la rece. Telemeaua se dă pe răzătoare şi se amestecă cu ouăle.
4. Se întinde aluatul într-o foaie foarte subţire şi se stropeşte cu unt topit sau cu ulei cu ajutorul unei pene. Se umple apoi foaia cu ceapă şi brânză şi se rulează cu ajutorul feţei de masă. Se aşază în tavă şi se unge cu ou bătut. Se bagă la cuptor şi după ce s-a copt se servesc calde.