Rulouri cu ciuperci

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g spanac (se poate folosi şi spanac conservat)
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 300 g ciuperci
  • 200 g telemea de vacă
  • 1 lingurita nucşoară pisată
  • sare
  • piper
  • 8 foi de plăcintă
  • 25 g unt

Mod De Preparare

1. Se curăţă spanacul, se spală, se opăreşte în apă cu sare şi se lasă la scurs. Ciupercile se curăţă, se spală, se taie felii şi se fierb în apă cu sare 10 minute. Se scurg bine de apă şi se călesc în ulei încins. Se adaugă spanacul, se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Se lasă să fiarbă înăbuşit 20 – 25 de minute, apoi se adaugă telemeaua tăiată cubuleţe.

2. Se încinge cuptorul. Foile de plăcintă se întind una cîte una şi se ung cu unt. Se pune compoziţia de ciuperci, se rulează şi se presează la capete să nu iasă umplutura.

3. Într-o tavă unsă cu unt se pun rulourile, apoi se dau la cuptor şi se lasă 15 – 20 de minute, până se rumenesc frumos.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte