Rulouri cu piept de pui

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g piept de pui
  • 1-2 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 2 ardei graşi
  • 1-2 castraveţi
  • 100 g măsline verzi cu ardei
  • 150 g iaurt
  • 100 g smântână
  • 1 lingura zeamă de lămâie
  • 4 lipii
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Pieptul de pui se spală şi se taie fâşii sau cubuleţe. Se condimentează cu sare şi piper şi se rumeneşte în ulei. Se adaugă ceapa tocată, se căleşte uşor, apoi se stinge cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 15-20 minute.

2. Între timp, ardeii graşi şi castraveţii se spală, se curăţă şi se taie fâşii, iar măslinele se taie rondele. Pentru sos, se amestecă iaurtul cu smântâna, se bat spumă şi se condimentează după gust cu sare, piper şi zeamă de lămâie.

3. Cele 4 lipii se umplu cu porţii egale de piept de pui, ardei graşi, castraveţi, măsline şi sos de iaurt. Se rulează şi se servesc imediat.

Evaluează
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.