Rulouri de bacon cu brânză

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 25 felie bacon de aproximativ 2 mm grosime, tăiate pe lung
  • 2 dovlecei
  • 250 g brânză de oaie
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita frunze de rozmarin mărunţit
  • 50 g seminţe de floarea-soarelui
  • 1 lingurita boia
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 25 beţe pentru frigărui

Mod De Preparare

1. Se spală dovleceii, se curăţă şi se taie pe lungime în felii de apro­ximativ 2 mm grosime. Separat, se rumenesc seminţele într-o tigaie, fără ulei.

2. Brânza se taie în cubuleţe şi se condimentează cu boia. Pe fiecare felie de bacon se aşază una de dovlecel, două bucăţele de brânză, se presară rozmarin şi cimbru, se pun câteva seminţe, apoi se rulează fiecare felie în parte, cât mai strâns. Se prind cu un băţ de frigărui, ca să nu se desfacă.

3. Se pun rulourile într-o tigaie cu puţin ulei de măsline şi se prăjesc pe ambele feţe, timp de 2 minute, până se rumenesc.

4. Se ornează cu frunze de cimbru şi de rozmarin şi se servesc calde.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.