Rulouri de carne cu varză

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 25 foi varză dulce
  • cimbru uscat
  • 1 legatura ceapă
  • 1 legatura mărar
  • 400 g roşii
  • ulei
  • 2-3 cepe
  • piper
  • sare
  • 600 g carne tocată de porc
  • 200 g caşcaval
  • 2-3 linguri pesmet

Mod De Preparare

1. Carnea tocată împreună cu ceapa tăiată solzişori se pun la călit în ulei. Se adaugă sare şi piper, după preferinţă, şi se lasă să scadă la foc mic.
2. După ce s-a călit, se opreşte focul şi se lasă să se răcească. Se spală mărarul şi pătrunjelul, se toacă mărunt şi se adaugă peste carnea deja călită.
3. Se aleg foile de varză şi se opăresc câteva minute în apă cu zeamă de lămâie ca să se poată rula, fără să se rupă.
4. Se întind frunzele, se pune un rând subţire de carne, unul de frunze, altul de carne. Se rulează, apoi se aşază în tava tapetată cu rondele de roşii, ulei şi pesmet. Se presară cimbru uscat şi se lasă în cuptor să se rumenească.
5. Cu 15 minute înainte de a opri cuptorul, se presară pe toată suprafaţa caşcavalul ras. Se serveşte cu cartofi natur.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.