1. Se scot bucăţile de hering din sosul marinat şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant. Se întorc pe toate părţile până elimină sosul marinat.
2. Se spală şi se curăţă ceapa roşie, se taie solzişori şi se condimentează cu sare, piper, se adaugă oţetul balasamic şi uleiul de măsline. Se acoperă cu o folie şi se lasă la marinat în frigider.
3. Se curăţă morcovii, ardeiul, se spală şi se rad pe răzătoarea mare. Varza se toacă mărunt şi se amestecă cu morcovii raşi şi cu arediul. Se adaugă ceapa marinată şi sosul şi se amestecă bine. Se adaugă chimenul şi foile de dafin mărunţite.
4. Fâşiile de hering se întind pe un platou şi se umplu cu salata de varză. Se rulează uşor să nu iasă umplutura şi se prind cu scobitori. Se ornează un platou cu funze de salată verde şi se servesc la aperitiv.