Rulouri de şalău cu orez şi sos picant

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 40 min
  • Timp de gatire: 20 min
  • Gata in: 60 min

Ingrediente

  • 600 g file de şalău
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 5-6 căţei usturoi
  • 4 ardei capia
  • 1 lingurita boia iute
  • 2-3 cepe
  • 5-6 roşii
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 300 g orez cu bobul rotund
  • 1-2 legaturi pătrunjel
  • zeama de la 2 lămâi
  • 300 ml vin alb dulce
  • 4 beţe de frigărui

Mod De Preparare

1. Se trec bucăţile de şalău printr-un jet de apă rece şi apoi se lasă să se scurgă. Se condimentează cu sare şi piper, se ung cu puţin ulei, cu cimbru şi usturoi pisat. Se rulează şi se prind cu beţe de frigărui, apoi se pun să fiarbă în apă clocotită, timp de 15 de minute.
2. După ce au fiert, se scot din apă şi se aranjează într-o tavă unsă cu ulei, se stropesc cu vin şi zeama de lămâie şi se bagă în cuptor.
3. În acest timp, se curăţă ardeii, se taie cubuleţe, roşiile se opăresc şi se taie mărunt, ceapa se taie solzişori şi se călesc în uleiul de măsline. Spre sfârşit, se condimentează cu sare, piper şi boiaua iute.
4. Se fierbe şi orezul şi se prepară cu sare şi ulei, după preferinţă. După ce s-a făcut şalăul, se serveşte cu sosul picant şi orezul fiert şi se ornează cu pătrunjel verde.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu