1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se condimentează cu un praf de sare şi foarte puţin piper. Se stropeşte cu vin şi se lasă la marinat, la rece, minim 2 ore.
2. Muşchiul marinat se presară cu verdeaţă şi se leagă circular cu aţă. Se pune apoi într-un vas potrivit de mare şi se unge cu ulei. Se adaugă tot sosul marinat şi se coace în cuptorul încins, 100-120 minute. La început, în primele 30 de minute, focul se menţine la tare, apoi se reduce la mijlociu. Se stropeşte din când în când cu sosul din tavă, iar când începe să se rumenească, friptura se poate acoperi, să nu se usuce.
3. Între timp, ţelina şi ridichile se spală, se curăţă şi se dau pe răzătoarea mare. Peştele se desface fâşii, iar ceapa se toacă mărunt. Totul se amestecă şi se potriveşte la gust cu sare, piper, zeamă de lămâie şi puţin ulei.
4. Friptura se taie felii subţiri de 4-5 mm, pe care se pun 1-2 linguri salată de crudităţi şi se rulează.