Rulouri din piept de pui

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 12 felii piept de pui (600-700 g)
  • 6 felii şuncă de Praga
  • 150 g telemea de vacă
  • 250 g ficăţei de pasăre
  • 2-3 linguri unt
  • 1 ceapă mică
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 150 ml supă de legume
  • 250 ml smântână
  • 100 g caşcaval
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde

Mod De Preparare

1. Pieptul de pui se spală, se tapetează cu un şervet să se usuce, se bate uşor cu un ciocan de şniţele şi se condimentează cu sare şi piper. Ficăţeii se spală, se scurg şi se prăjesc într‑o tigaie cu puţin unt. Se adaugă sare, 1-2 căţei de usturoi pisat şi o lingură de pătrunjel verde şi se lasă deoparte.

2. Pe fiecare felie de carne se pune câte o jumătate de felie de şuncă, câteva cubuleţe de ficat, telemeaua rasă şi se rulează apoi, se prind cu scobitori şi se prăjesc în unt, câte 8-10 minute, pe fiecare parte. Se scot din tigaie şi se păstrează calde, până când se prepară şi sosul.

3. Pentru sos, în untul rămas de la prăjit, se călesc ceapa şi restul de usturoi tocate mărunt. Se sting cu supa fierbinte şi se lasă să fiarbă înăbuşit, 10 minute. Se adaugă smântâna şi caşcavalul ras şi se amestecă la foc mic, până se leagă. Se potriveşte la gust cu sare, piper şi pătrunjel verde.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)