1. Pentru aluatul de clătite, se bat ouăle cu jumătate din lapte şi făina adăugată în ploaie, până se obţine un aluat omogen. Se subţiază apoi cu restul de lapte, apa minerală şi se condimentează cu sare şi piper. Se bate până se obţine un aluat omogen şi se lasă deoparte, să se odihnească, 10 minute.
2. Pentru umplutură, se căleşte doar un minut făina în unt, apoi se stinge cu laptele rece şi se amesctecă energic să nu se facă cocoloaşe. Se adaugă smântâna, spanacul tocat, gălbenuşul, brânza rasă şi caşcavalul. Se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând continuu. Se condimentează după gust cu sare şi piper, iar cine doreşte mai poate adauga şi 2 fire de ceapă călită separat şi fiartă în apă.
3. Într-o tigaie unsă cu ulei, se prăjesc pe rând clătitele. Dacă se foloseşte o tigaie cu diametrul de 18 cm, se obţin 8 clătite. Se umplu cu compoziţia de spanac şi se leagă în formă de săculeţ cu partea verde de la ceapă. Se servesc imediat.