1. Pentru început, se pregăteşte forma, se îmbracă tava cu folie de aluminiu şi se unge cu puţină grăsime sau se stropeşte cu apă.
2. Separat, într-un bol, se rup biscuiţii în bucăţi mici şi se stropesc cu esenţă de rom şi de vanilie. Peste biscuiţi se pun nucile coapte, nuca de cocos şi stafidele. Pentru a fi moi, stafidele se stropesc înainte cu puţin rom sau coniac ori se pun în apă, cât să le acopere, aproximativ 20 de minute.
3. Se pun într-o oală oul şi zahărul, se freacă bine împreună cu sarea, laptele, untul şi cacaoa, se lasă la foc potrivit până ce dă în câteva clocote şi se lasă la rece. Dupa ce s-a răcit compoziţia, se răstoarnă peste biscuiţi, se amestecă până se omogenizează şi se aşază în formă sau se rulează până capătă forma unui salam şi se bagă la frigider. După ce s-a răcit, se taie felii şi se serveşte cu lapte, ceai sau cafea.