Salam de biscuiți – rețeta tradițională

Salam de biscuiți - rețeta tradițională

Ingrediente

  • 200 g biscuiți simpli
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 linguri de cacao pudră
  • 2 linguri de ness
  • 50 g nuci măcinate
  • 50 g stafide
  • zahăr pudră

Mod De Preparare

Cel mai bun salam de biscuiți se prepară după rețeta tradițională simplă. Salamul de biscuiți este un desert cu origini italiene (Sicilia) ce se prepară, de obicei din biscuiți, cacao, unt și, uneori, alcool (rom sau vin de Porto).

În România, salamul de biscuiți a devenit foarte popular în anii 70 și anii 80 ca rezultat al crizei alimentelor din perioada comunistă.

Cum se mai numește salamul de biscuiți în alte părți ale lumii

Italia – salame al cioccolato sau salami turcu
Grecia – mosaiko sau kormos
Cipru – Doukissa
Danemarca – kiksekage
Estonia – Kirjukoer
Lituania – Tinginys
Germania – Kalte Schnauze sau Kalter Hund
Ungaria – Keksz rolád, Pöttyöske sau Keksz tekercs
Țările de Jos – Arretjescake
Portugalia – Salame de chocolate
Turcia – Mozaik pasta
Uruguay – Salchichón de chocolate
Brazilia – Palha italiana

Cum se prepară salamul de biscuiți după rețeta tradițională

  1. Începeți prin pregătirea ingredientelor. Mărunțiți biscuiții în bucăți mici, fie cu mâna, fie folosind un robot de bucătărie sau un sucitor. Dacă doriți un salam de biscuiți mai fin, puteți folosi și un blender.
  2. Topiți untul într-un vas la foc mic sau într-un cuptor cu microunde, până devine lichid.
  3. Într-un castron mare, amestecați biscuiții mărunți, zahărul pudră și cacaoa pudră. Adăugați cafeaua, dacă doriți un gust intens de ciocolată și cafea.
  4. Adăugați untul topit peste amestecul de biscuiți și amestecați bine până obțineți o compoziție omogenă. Asigurați-vă că toți biscuiții sunt acoperiți cu unt și cacao.
  5. Adăugați nucile măcinate și stafidele în compoziție și amestecați bine pentru a le încorpora uniform.
  6. Întindeți o foaie de folie alimentară pe o suprafață de lucru plană. Presărați un strat subțire de zahăr pudră pe foaia de copt.
  7. Așezați compoziția de biscuiți pe foaia de copt și dați-i forma unui sul. Folosiți folia pentru a rula compoziția strâns, astfel încât să obțineți un sul uniform și compact.
  8. Răsturnați salamul de biscuiți rulat pe o farfurie sau o tavă, apoi înfășurați-l strâns în hârtie cerată sau folie alimentară. Acest lucru va ajuta la păstrarea formei.
  9. Puneți salamul de biscuiți în frigider și lăsați-l să se răcească și să se întărească timp de cel puțin 2-3 ore sau, cel mai bine, peste noapte.
  10. După ce s-a întărit, tăiați salamul de biscuiți în felii groase, precum feliile de salam.
  11. Servește-l pe platouri și savurați-l alături de o ceașcă de cafea sau ceai.

Această rețetă tradițională de salam de biscuiți este delicioasă și simplu de pregătit. Poate fi un desert minunat pentru momentele când doriți să răsfățați papilele gustative cu ceva dulce și gustos. Poftă bună!

Alte rețete cu biscuiți

Prajitura simpla cu biscuiti si ciocolata

Prăjitură în straturi cu biscuiți oreo (fără coacere)

Tort salam de biscuiți

Prăjitură de ciocolată cu biscuiţi

Tort de biscuiţi cu cremă de iaurt

Cuburi din biscuiți

Mini cheesecake cu oreo

Evaluează
1star1star1stargraygray 3 / 5 - 8 voturi