Pastele se pun să fiarbă în apă cu sare şi un pic de ulei de măsline. După ce au fiert, se scot din sită şi se printr-un jet de apă rece.
Se rade mozzarella pe răzătoarea mică şi se pregăteşte sosul. Se curăţă usturoiul, se taie rondele subţiri şi se căleşte în uleiul de măsline. Peste usturoi se adaugă sare, piper, boia iute, dulce, cimbru şi busuioc.
Se mai lasă câteva minute şi se adaugă piureul de roşii. Se amestecă continuu, ca să nu se lipească şi, după ce s-a îngroşat şi a scăzut, se opreşte focul.
Pastele fierte se scurg în sită şi se trec prin untul încins, şi se pune sosul aromat. Se aranjează pe un platou, se adaugă mozzarella, seminţele crocante şi se ornează cu parmezan, feliuţe de roşii şi ardei şi frunze proaspete de busuioc.