Salată italiană cu paste

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g paste
  • 200 g mozzarella
  • 100 g parmezan
  • 200 g seminţe de floarea- soarelui decojite
  • 4-5 căţei de usturoi
  • cimbru uscat
  • busuioc verde şi uscat
  • 400 g piure de roşii
  • boia dulce şi iute
  • sare
  • piper
  • 50 g unt
  • 4 lingurite ulei de măsline
Pentru ornat
  • ardei gras
  • 1-2 roşii

Mod De Preparare

  1. Pastele se pun să fiarbă în apă cu sare şi un pic de ulei de măsline. După ce au fiert, se scot din sită şi se printr-un jet de apă rece.
  2. Se rade mozzarella pe răzătoarea mică şi se pregăteşte sosul. Se curăţă usturoiul, se taie rondele subţiri şi se căleşte în uleiul de măsline. Peste usturoi se adaugă sare, piper, boia iute, dulce, cimbru şi busuioc.
  3. Se mai lasă câteva minute şi se adaugă piureul de roşii. Se amestecă continuu, ca să nu se lipească şi, după ce s-a îngroşat şi a scăzut, se opreşte focul.
  4. Pastele fierte se scurg în sită şi se trec prin untul încins, şi se pune sosul aromat. Se aranjează pe un platou, se adaugă mozzarella, seminţele crocante şi se ornează cu parmezan, feliuţe de roşii şi ardei şi frunze proaspete de busuioc.
Evaluează
Trucuri culinare

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)