Salată aperitiv

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 6-8 castraveţi
  • 1 salată verde
  • 2-3 ardei
  • 1 ceapă medie
  • piper măcinat
  • sare
  • 200 g brânză de burduf
  • 4 roşii
  • 100 g crutoane
  • 25 g unt
  • 100 g măsline kalamata
  • 3-4 frunze busuioc proaspăt
  • 1-2 lingurite ulei de măsline
  • oţet balsamic

Mod De Preparare

1. Se curăţă salata, se spală în 2-3 ape şi se lasă să se scurgă în sită. Castraveţii se spală bine, se curăţă şi se taie felii potrivite.
2. Se pregătesc crutoanele din pâine albă sau integrală, se stropesc cu unt topit şi cu sare şi se bagă în cuptorul încins. Se lasă să se rumenească şi apoi se scot din cuptor.
3. Brânza de burduf se fărâmiţează într-un bol, se amestecă cu ceapa tocată julien şi cu o parte din crutoanele măcinate. Pentru o aromă deosebită, se adaugă câteva frunze de busuioc proaspăt.
4. Se spală roşiile, se curăţă şi se taie felii. Pe un platou, se aşază un strat de salată, în mijloc se pune compoziţia de brânză și castraveţii, se aranjează pe margini împreună cu roşiile şi măslinele. Salata se asezonează cu sare, piper, ulei de măsline şi oţet balsamic. Se ornează cu frunzuliţe de busuioc verde.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa